Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ… ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ… ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Του Παναγιώτη Σαββίδη

Κάποτε η αμερικανή προπαγάνδα της πολιτικής των ΗΠΑ, προετοίμαζε τον λαό της για την εισβολή εξωγήινωνη των κομμουνιστών. Αποτελούσε στοιχειό τακτικής της Αμερικανικής ιμπεριαλιστικής  πολιτικής, για να αναπαράγει τον φόβο,  που μαζί με την άγνοια,   ήθελε να   χειραγωγήσει  τον λαό της και όχι μόνο,  να αποπροσανατολίζει,  να παραπλανεί,  για τον πλήρη έλεγχο και υποταγή.


Σε μια άλλη εκδοχή σήμερα, αλλά με ίδιο πάντα τον σκοπό, τον λαϊκό έλεγχο και λαϊκή υποταγή. Για να μην χειραφετηθεί ο λαός  από την αστική πολιτική και αστική ιδεολογία και ριζοσπαστικοποιηθεί.  Η  χειραγώγηση και ο αποπροσανατολισμός του λαού στις μέρες μας, γίνεται  με το φενάκη, τα περί εισβολών προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην χώρα μας, γενικά στην Ευρώπη,  για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο "ισλαμοποιήσης" χριστιανικών πληθυσμών. 
Η σαθρότητα αυτών των επιχειρημάτων πρέπει να αποκαλυφθεί, η οποία προωθείται με όχημα και την ταμπέλα "αγανακτισμένοι πολίτες". Με πλατφόρμα δήθεν τους "αγανακτισμένους  πολίτες",  οι ναζί της "χρυσής αυγής", προωθεί της ρατσιστικές, ναζιστικές της απόψεις, δίνοντας παράλληλα άλλοθι στο σύστημα, στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και πάσης φύσεως ιμπεριαλιστές. Αστική τάξη Τουρκίας, αστική τάξη Ρωσίας κ.α., που ευθύνονται για τον διαμελισμό της Συρίας, αλλά και προηγούμενων χωρών Αφγανιστάν, Ιράκ κ.α., κυρίως από της ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες που ταξιδεύουν μέχρι εδώ, με σκοπό να πάνε στην Δυτική Ευρώπη,  με κίνδυνο να θαλασσοπνιχτούν στα νερά της Μεσογείου, του Αιγαίου. Φεύγουν από της εστίες τους, για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, από της φρικαλεότητες που βιώνουν εκεί. Από πολέμους ακήρυχτους που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές, με μηχανισμούς που φτιάχνουν και υποθάλπουν όπως οι "τζιχαντιστές" σήμερα.
Για αυτό φεύγουν οι άνθρωποι από της χώρες τους, της εστίες τους. Κανένας δεν θέλει να φύγει από το σπίτι και την χώρα του, για να είναι πρόσφυγας η μετανάστης. Δεν είναι "εισβολείς", που έρχονται να υλοποιήσουν κάποιο συνωμοτικό σχέδιο. Είναι θύματα πολέμου, θύματα των ιμπεριαλιστών, που αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος λαός, ακόμα και εμείς οι ίδιοι.
Στο φόντο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, είναι σε εξέλιξη το σχέδιο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, για την "Νέα Μεγάλη Ανατολή". Σχέδιο που επιτάσσει ανακαθορισμό των σφαιρών επιρροής στην Μέση Ανατολή, με  αλλαγή καθεστώτων και προσώπων, που δεν διευκολύνουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, κυρίως των ΗΠΑ και της Ε.Ε..
Αυτός ο σχεδιασμός γίνεται στο έδαφος των ανταγωνισμών και αντιθέσεων με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις  και κυρίως με την Ρωσική αστική τάξη. Που μπαίνε  σφήνα σε αυτά τα σχέδια των ΗΠΑ, για τα συμφέροντα των δικό της μονοπωλίων που εκπροσωπεί η Ρωσία σήμερα και για γεωπολιτικούς λόγους.
Και από κοντά περιφερειακές αστικές δυνάμεις και τάξεις, που παίζον επικίνδυνα με αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως η Τουρκία, αλλά και η Ελλάδα. Η Ελλάδα με την υπογραφή που έβαλε για να κόψει την δίοδο σε  πρόσφυγες και μετανάστες από την βαλκανική οδό, αλλά και με την πολιτική,  να επιτρέψει την είσοδο νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο, με ότι συνεπάγεται για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το γκριζάρισμα περιοχών του Αιγαίου,  με της αυθαίρετες αξιώσεις της  Τουρκία και της πλάτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Ο ανακαθορισμός νέων ζωνών επιρροής και ο ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών γίνεται, για το ποιος θα ελέγχει  της ενεργειακές πηγές πετρελαίου, φυσικού αερίου, τους δρόμους και  τους κόμβους. Για αυτά τα συμφέροντα, τα συμφέροντα των μονοπωλίων , των καπιταλιστών, σφάζουν τους λαούς στη περιοχή, τους κάνουν πρόσφυγες, μετανάστες. Αφού όποιο μονοπώλιο η καπιταλιστής, οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής δύναμης, ελέγξει περισσότερο χώρο, περιοχές, θα χει και πλεονεκτικότερη θέση και θα είναι κερδισμένος στο φόντο της οικονομικής κρίσης και των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών.
Σε αυτά τα σχέδια πρέπει να εξεγείρονται οι λαοί. Όχι μόνο της περιοχής της Μέσης Ανατολής, αλλά όλου του κόσμου, γιατί θα ποτιστούν  με περισσότερο αίμα, αργά η γρήγορα, αν δεν τα αναχαιτίσουμε. Σχέδια επικίνδυνα που μπλέκουν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, στην μέγγενη των πολέμων, των εχθροπραξιών, να τους κάνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψει και ο Ελληνικός λαός.  Αδειάζοντας της ύπουλες, συγκαλυμμένες, άναρθρες κραυγές των ρατσιστών, των ναζιστών της "χρυσής αυγής". Που οι αντιδραστικές τους θέσεις, από την μια προωθούν της ρατσιστικές τους απόψεις και από την άλλη παίζον το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών. Για αυτό συγκαλύπτουν της πραγματικές αίτιες και ποιοι ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών, παρά μόνο παραληρούν ρατσιστικά εις βάρος τους.
Άλλη μια χρησιμότητα προς το σύστημα από τους ναζί της << χρυσής αυγής >>, που δεν αγγίζει  το βασικό και κύριο, που εκεί πρέπει να στρέψει την πάλη του ο λαός. Που είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, που συμμετέχει ενεργά η χώρα μας και μέσα από την Ε.Ε. και σαν χώρα μόνη της, για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης και πλουτοκρατίας στην χώρα μας. Που παρακολουθεί της εξελίξεις των ανακαθορισμό των σφαιρών επιρροής και συνόρων και περιμένει από κοντά να πάρει κάτι από την λεία και την μοιρασιά των ιμπεριαλιστών που θα είναι ποτισμένο με το αίμα των λαών και το δράμα των προσφύγων και μεταναστών.
Αυτά τα ταξικά, οικονομικά, συμφέροντα εκπροσωπεί η "χρυσή αυγή" και όχι τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Και πίσω από τα σκοτεινά  και ύπουλα της σχέδια της, θέλει να αποπροσανατολίσει την πάλη του λαού, με ρατσιστικά παραληρήματα και κραυγές μίσους, ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων που στηρίζει η "χρυσή αυγή".
Και δυστυχώς δίπλα στους ναζί της "χρυσής αυγής",  θα βρεις και ορισμένους από κάποιους κλάδους, που δήθεν θίγονται με την παρουσία προσφύγων και μεταναστών και επιδοτούν με τον τρόπο τους, την ρητορεία μίσους, ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.
Τα αντανακλαστικά του Ελληνικού λαού δούλεψαν σε όλη την χώρα και στάθηκαν έμπρακτα, αλληλέγγυα, σε πρόσφυγες και μετανάστες, που καθημερινά βοηθάνε από το στέρημα τους και με κάθε τρόπο, αυτούς τους ανθρώπους, τους πρόσφυγες και μετανάστες.   Αυτό είναι το μεγαλείο του λαού μας που θα εξελιχτεί, κόντρα στα μαύρα, σκοτεινά, ύπουλα, αντιδραστικά, σχέδια αστών, καπιταλιστών, ναζιστών , φασιστών, που βρίσκονται στην ίδια όχθη, απέναντι από τους λαούς, με τα δικαιώματα τους, για την ευημερία, την ειρηνική συνύπαρξη,  την κοινωνική προοπτική τους.

Σαββίδης Παναγιώτης

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις