Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Μνημόνιο ή παράλληλο πρόγραμμα; Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές (του Γιώργου Βαρδακώστα)

Μνημόνιο ή παράλληλο πρόγραμμα; Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές (του Γιώργου Βαρδακώστα)
Δεν μας έφτανε το μνημόνιο, έχουμε και το παράλληλο πρόγραμμα. Ας είναι κι έτσι όμως. Χάρις στους κακόμοιρους όλους του κόσμου, που έχουν συρρεύσει στη χώρα μας, θα λυθεί και πρόβλημα της ανεργίας. Χιλιάδες προσλήψεις στα hot spots.

Παρακαλώ πολύ, μήπως μπορείτε να προσλάβετε κάποιο από τα παιδιά μου, για να μη μας πάρει το σπίτι η τράπεζα και γίνουμε και εμείς μετανάστες; Γιατί τότε θα πρέπει κι εμείς να μείνουμε στα hot spots. Και όχι μόνο για μερικές μέρες, αλλά για όλη μας τη ζωή.
Τι λέω όμως; Εκεί θα μένουν για μια ζωή οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που θα έχουν μας ξεμείνει. Και θα έχουν ξεμείνει, επειδή θα έχουν ξεμείνει κι από λεφτά. Αλλιώς θα τους είχαν βολέψει οι Έλληνες, οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί διακινητές. 
Επιδότηση ενοικίου 400€; Θέλω κι εγώ. Γίνεται; Αλήθεια πόσο κοστίζει ένα αεροπορικό εισιτήριο για Γερμανία; Για να δούμε;
Πάω στο Google. Air tickets. Εδώ είμαστε. Βάζω κριτήρια.
- Αναχώρηση από: Αθήνα, Ελευθέριος Βενιζέλος
- Προορισμός: Γερμανία, Βερολίνο
- Μετάβαση: Απλή (σιγά μη θέλουν να επιστρέψουν)
- Άτομα: 2 ενήλικες, 2 παιδιά, 1 βρέφος
- Ημερομηνία: Ας πούμε 1η Απριλίου (Πρωταπριλιά)
- Τιμή: 422,95 € (συμπεριλαμβανομένων φόρων)

Τιιιιι!!!! Μόνο τόσο;  

Μα για στάσου! Έχει και πιο νωρίς (για να μη νομίζεις ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο). Στις 30 Μαρτίου και μάλιστα πιο φθηνά. 

Μόνο 292,56 €!!!

Είμαστε σοβαροί; Ποια επιδότηση; Ποια hot spot; Αφού Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Κροάτες, Ούγγροι, Αυστριακοί και λοιποί «Ευρωπαίοι» σύμμαχοι και πρώην σύντροφοι δεν τους θέλουν, γιατί δεν τους βάζετε σ’ ένα αεροπλάνο, να πάνε κατευθείαν όπου θέλουν; Θα μας βγει και πιο φθηνά, θα σώσουμε και μερικούς, που πνίγονται ή αρρωσταίνουν και πεθαίνουν στη διαδρομή. 
Εκτός κι αν … 
Εκτός κι αν προτιμούμε να σώσουμε όλους αυτούς, που θησαυρίζουν από την ιστορία αυτή. Μ.Κ.Ο., δουλέμποροι και όλο το κύκλωμα. Εκτός κι αν το προσφυγικό το χρειαζόμαστε ως άλλοθι για να δικαιολογήσουμε την παταγώδη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα. Ή εκτός εάν πρέπει να βολέψουμε μια στρατιά από κολλητούς. 
Κι επειδή υποψιάζομαι ότι έτσι είναι, επανέρχομαι στο αίτημά μου. Μήπως μπορείτε να μου πείτε κύριε Μουζάλα τα κριτήρια, για αυτές τις προσλήψεις; Ο γιος μου, που ήταν Πρόεδρος 15μελους (ένα είδος συνδικαλιστή δηλαδή) και έκανε και μια βδομάδα κατάληψη, πληροί τις προδιαγραφές; Δε λέω να γίνει Πρωθυπουργός, αλλά τουλάχιστον μια θεσούλα στα hot spos. Έστω και μερικής απασχόλησης, τι να κάνουμε. Ή μήπως για να προσληφθεί κανείς, πρέπει να έχει προϋπηρεσία στα διάφορα «κινήματα» ή τις κομματικές δράσεις;
Αν  ωστόσο οι προσλήψεις γίνουν αξιοκρατικά, προτείνω να προσληφθούν τουλάχιστον οι πραγματικοί εθελοντές, που τρώνε τα σκατά στη μάπα (μεταφορικά βεβαίως βεβαίως ή και κυριολεκτικά μερικές φορές) όλο αυτό το χρονικό διάστημα. 
Κάντε όμως κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο. Και γρήγορα, πριν γίνουμε Τουρκία (μπαμ μπουμ). Έχουμε κουραστεί από τον «εξαντλητικό» διάλογο, τα μεγάλα λόγια, τα φούμαρα και τις βλακείες του κάθε συντρόφου.
Είπα «συντρόφου» και θυμήθηκα. Σύντροφος σημαίνει να τρώμε μαζί; Γιατί έτσι εξηγούνται οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, όπως εκείνος ο ωραίος αγράμματος φαν της Μενεγάκη. Αν έχουμε συνφάγει σε κάποιο τσιπουράδικο (στα πλαίσια των αγώνων βέβαια) μπορούμε να συνεχίσουμε να συντρώμε και τώρα, που η εξουσία μας έκλεισε πονηρά το μάτι.
Και για τα μάτια του κόσμου, ας κάνουμε ότι κυνηγάμε τη διαπλοκή ή ακόμα και τη φοροδιαφυγή. Γιατί αγαπητέ αναγνώστη, ξέρεις πού πραγματοποιείται η μεγάλη φοροδιαφυγή; 
Εκεί στις εσχατιές της Ελλάδας. Σ’ ένα μέρος, που δεν το ήξερε κανείς. Εκεί, στα σύνορα. Σ’ εκείνο το μέρος, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ζουν οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες. Όχι στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Εκάλη, την Κηφισιά, το Πανόραμα, αλλά στην Ειδομένη. Ναι στην Ειδομένη. Από εκεί να ξεκινήσετε τους ελέγχους. Και από τον Αη Στράτη επίσης.         
Μην κοιτάτε, που μας κοροϊδεύει το σύμπαν για τις τιμές στη βενζίνη. Εσείς να κτυπάτε το «Κεφάλαιο». Και μιας και μιλάμε για Κεφάλαιο, θα σας πω ένα μυστικό.
Σσσς μη μας ακούσουν.
Επειδή εσείς (και μόνο εσείς) έχετε την άποψη ότι, η πολιτεία θα πρέπει να παίρνει το 90% του τζίρου ενός επιχειρηματία, εε συγνώμη ενός κεφαλαιοκράτη ήθελα να πω, σε λίγο στη μικρή μας χώρα, θα έχει απομείνει μόνο ο λαός και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αφού το «Κεφάλαιο» θα την έχει κάνει Λούης. Αντίθετα η επιχειρηματικότητα θα ανθεί στις γειτονικές μας χώρες (Βουλγαρία, Κύπρος).
Άντε και καλή Σαρακοστή, που από δω και μπρος θα διαρκεί 365 μέρες το χρόνο.

Γιώργος Βαρδακώστας
  


Πηγή: Πιερία

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις